Aurinkopaneelit

Auringon voimalla voit keittää yli 60 000 kupillista kahvia vuodessa

Auringon voimalla voit keittää yli 60 000 kupillista kahvia vuodessa

Aurinkopaneeleilla säästät helposti rahaa ja ympäristöä. Mutta mihin kaikkeen vuoden paiste riittää.

Kuvitellaan, että olet hankkinut omakotitalosi katolle aurinkopaneelit. Suomen kesä on perinteikäs ja aurinko paistaa varovaisesti. Mietitkin, paljonko oikein saat aurinkosähköä.

Jos asut keskimääräisessä omakotitalossa, sen vuosikulutus on noin 18 megawattituntia vuodessa. Jos katollasi on aurinkopaneelit, jotka tuottavat arviolta 4400 kilowattituntia vuodessa, ne kattavat energiantarpeestasi noin 25 prosenttia.

Kun nipistät keskimäärin neljänneksen joka sähkölaskusta, säästät vuositasolla mukavasti. Vielä paremmalta muutos tuntuu kymmenen tai kahdenkymmenen vuoden jänteellä.

Pese vaikka 11 tonnia pyykkiä

Entä käytännössä? Mihin auringon voima riittää vuositasolla?

Vuoden aurinkosähköillä katsot yli 22 000 tuntia televisiota, tai pidät kahta televisiota päällä 24 tuntia vuorokaudessa vuoden ajan. Kolmaskin televisio voi pauhaa joka päivä 12 tuntia. Emme suosittele tätä.

Jos kahvihammastasi kolottaa, vuoden porotuksilla keität noin 66 000 kupillista kahvia.

Ja jos kotisi on pesula, vuoden aurinkosähköillä peset 11 500 kiloa, eli reilut 11 tonnia, pyykkiä.

Tuota uusiutuvaa energiaa vaivatta

Vaikka kesä olisikin suomalainen ja syksy raikas, hajasäteily lisää aurinkopaneeliesi tuotantoa. Sähkön tuotanto ei vaadi hellettä vaan valoa; paneelisi toimivat viileälläkin hyvin.

Sinun ei myöskään tarvitse vaivata päätäsi käytännön paneeliasioilla. Useat palveluntarjoajat tekevät kaiken puolestasi avaimet käteen -periaatteella.

Jos haluat laittaa kattosi töihin, kilpailuta aurinkopaneelit kätevästi Virtane-palvelun avulla. Se ei sido sinua mihinkään, mutta tekee hankinnasta helposti edullisemman.

Pienennä sähkölaskuasi aurinkoenergialla

Testaa kattosi soveltuvuus aurinkosähkön tuotantoon ja kilpailuta aurinkopaneelit kauttamme.