Aurinkopaneelit

Aurinkopaneelit ovat kannattava sijoitus

Aurinkopaneelit ovat kannattava sijoitus

Aurinko paistaa, loistaa ja porottaa – annatko kattosi olla tyhjillään ja päästää kaiken potentiaalisen energian karkuun? Älä ihmeessä! Aurinkopaneelit ovat kannattava ratkaisu, jolla säästät luontoa ja lompakkoasi. Keskimääräinen paneelien omistaja kattaa kulutuksestaan jopa 20 prosenttia omalla aurinkosähköllä!

Tarvittava paneelimäärä mitoitetaan aina samalla tavalla eli laskemalla yhteen niin sanotusti kiinteistösähkön kulutus (esim. pyykkitupa, rappujen ja pihan valaistus, ilmanvaihto) sekä kaikkien huoneistojen kulutus. Mitoitusta voi tarkastella peruskuorman perusteella tai vaihtoehtoisesti tietyn ajanjakson, kuten maaliskuun ja lokakuun välisen kulutuksen mukaan.

Aurinkopaneelien asennuksen hinta riippuu kohteesta

Mitä tämä kaikki sitten maksaa? Suorasukaista vastausta on hankala antaa, sillä kokonaisuuteen vaikuttaa useampi tekijä.

Hintalapussa selkeästi näkyy paneelien määrä. Itse paneelien lisäksi kustannuksia tulee asennuksesta, jonka hinta vaihtelee paitsi paneelien määrän myös kohteen mukaan. Taloyhtiöille hinnat liikkuvat alle 20 000 ja noin 40 000 euron välillä.

Paneelien asennuksessa on tiettyjä työvaihteita, joiden kustannus on sama huolimatta asennettavien aurinkopaneelien määrästä. Siksi usein enempi on vähempi: suhteessa suurempi aurinkopaneelijärjestelmä on pientä edullisempi ja takaisinmaksuajaltaan lyhyempi.

Tyypillisesti aurinkopaneelien takaisinmaksuaika on 10–20 vuotta. Takaisinmaksuaikaan vaikuttaa useampi tekijä, joista yksi merkittävin on sähkön sen hetkinen hinta sekä ennuste hinnanmuutoksesta. Paneeleilla on kuitenkin pitkä elinkaari, noin 25–30 vuotta.

Aurinkopaneelit kasvattavat asunnon arvoa

Sen lisäksi, että paneelit tuovat säästöä sähkö- ja siirtolaskuun, tuovat ne hyötyä myös asuntokaupoilla ja kasvattavat kiinteistön arvoa. Katolla näkyvät paneelit kertovat taloyhtiön panostavan itseensä ja ympäristöön.

Aurinkopaneelit pienentävät myös kiinteistön viilennyskustannuksia. Kun auringon lämpösäteily jää aurinkopaneeleihin, ei lämpö pääse yhtä merkittävästi kulkeutumaan kiinteistön rakenteisiin. Lisäksi paneelit suojaavat kattoa kulutukselta ja pidentää sen teknistä käyttöikää.

Pienennä sähkölaskuasi aurinkoenergialla

Testaa kattosi soveltuvuus aurinkosähkön tuotantoon ja kilpailuta aurinkopaneelit kauttamme.