Aurinkopaneelit

Aurinkopaneelit sopivat myös rivitaloyhtiöön

Aurinkopaneelit sopivat myös rivitaloyhtiöön

Aurinkosähköjärjestelmä liitetään helposti pelkästään kerrostaloihin. Paneelit voi kuitenkin helposti asentaa myös rivitaloyhtiöön. Joissain tapauksissa saattaa jopa olla kerrostaloyhtiötä kannattavampaa.

Vaikka kerrostalossa on usein huoneistoja rivitaloa huomattavasti enemmän, voi paneelien asennukseen käytettävää kattopinta-alaa olla suhteessa vähemmän. Lisäksi kerrostalojen katoilla saattaa olla ilmanvaihtohuoneita, joiden varjot pienentävät käytettävää pinta-alaa. Rivitaloyhtiössä huoneistoja sekä erilaisia kattopintoja, kuten autokatos, voi kuitenkin olla useita, jolloin paneeleille hyödynnettävää tilaa löytyy runsaasti.

Aurinkopaneelien hyöty riippuu rivitalossakin kuitenkin aina paneelien määrän suhteesta huoneistojen sähkön käyttöön. Yksittäisellä viiden huoneen, keittiön ja saunan sisällä pitävällä rivitalohuoneistolla saattaa olla suurempi sähkönkulutus kuin yksittäisellä kerrostalokaksiolla. Taloyhtiön rakenteesta riippumatta suurin hyöty tulee, jos sähkönkulutus on mahdollisimman suurta kesäaikaan ja keskellä päivää.

Aurinkopaneelien hankintaprosessi on suoraviivainen

Aurinkosähköjärjestelmän hankintaprosessi on samanlainen sekä kerrostaloille että rivitaloille. Ensimmäinen vaihe on taloyhtiön hallituksen tekemä kartoitus, jossa selvitetään kiinteistön ja sen huoneistojen sähkönkäyttö. Tietojen perusteella määritetään hankittavan paneelijärjestelmän optimikoko. Päätös paneelien hankinnasta ja Aurinkoyhteisön perustamisesta tehdään yhtiökokouksessa.

Tämän jälkeen aurinkosähköjärjestelmän toimittajat kannattaa kilpailuttaa. Se käy helposti Virtane-palvelussa, mistä löytyy taloyhtiön tarpeisiin sopivin aurinkopaneeliratkaisu ja luotettavat palveluntarjoajat. Moniin paneelipaketteihin kuuluvat suunnittelu, asennus, käyttöönotto ja huolto. Itse tai naapureiden kanssa ei siis tarvitse – eikä kannatakaan – kiivetä katolle mittailemaan pinta-alaa tai laskemaan auringonpaisteen kulmia.

Pienennä sähkölaskuasi aurinkoenergialla

Testaa kattosi soveltuvuus aurinkosähkön tuotantoon ja kilpailuta aurinkopaneelit kauttamme.