Aurinkopaneelit

Invertteri on aurinkosähköjärjestelmän aivot

Invertteri on aurinkosähköjärjestelmän aivot

Kun puhutaan aurinkosähköstä, tulee monelle ensimmäisenä mieleen katoille sijoitetut aurinkopaneelit. Aurinkoenergian varsinainen taika tapahtuu kuitenkin invertterissä, jossa paneelien tuottama tasasähkö muuttuu vaihtosähköksi.

Teknisesti invertteri eli vaihtosuuntaaja on yksi aurinkosähköjärjestelmän komponenteista siinä missä paneelit ja kiinnitystelineet. Kaikki kolme kuuluvat pakettiin ja ne asennetaan aina yhdessä.

Invertterin tehtävänä on huolehtia verkon suojauksesta. Koska paneelit itsessään eivät tuota sellaisenaan hyödynnettävää ja käyttövalmista sähköä, hoitaa invertteri sähkön muuttamisen käytettävään muotoon.

Invertteri suojaan sateelta ja auringolta

Toisin kuin paneelit, invertteri ei nauti auringonvalossa kylpemisestä. Useimmiten invertterit sijoitetaankin sisätilaan tai vähintäänkin katoksen alle. Suoralta auringonpaisteelta tai sateelta suojaaminen onkin paras keino estää invertterin ennenaikainen rikkoontuminen.

Invertterin käyttöikä on keskimäärin 8–15 vuotta, sillä sen sisältämä tehoelektroniikka tulee vanhetessaan käyttöikänsä päähän. Jos aurinkopaneelijärjestelmän käyttöikä on 25 vuotta, niin on todennäköistä, että invertterit pitää kertaalleen vaihtaa. Vaihto on yleensä huomioitu aurinkopaneelien takaisinmaksuajassa.

Takaisinmaksuaikaan vaikuttaa useampi tekijä. Jos haluat vertailla aurinkopaneelitoimittajia, voit tehdä sen helposti palvelussamme.

Pienennä sähkölaskuasi aurinkoenergialla

Testaa kattosi soveltuvuus aurinkosähkön tuotantoon ja kilpailuta aurinkopaneelit kauttamme.