Aurinkopaneelit

Neljä myyttiä aurinkopaneeleista

Neljä myyttiä aurinkopaneeleista

Myytti 1: Aurinko ei paista tarpeeksi

Aurinkopaneelit tuottavat myös pilvipoutaisella säällä ja itseasiassa optimaalinen tuotanto paneeleista saadaan noin 15 asteen lämpötilassa. Pimeää talvea kompensoi valoisa kesä pitkine päivineen. Tämän ansiosta aurinkosähkön tuotto on Suomessa lähes Saksan tasolla.

Myytti 2: Kallis suhteessa säästöihin

Aurinkopaneelien takaisinmaksuaika on 10–20 vuotta ja investointi alkaa kerryttää säästöä välittömästi. Paneelit keventävät sähkölaskua vuosittain keskimäärin kahdellakymmenellä prosentilla.

Energiatehokkuus on nykyaikaa ja aurinkopaneelien hankinta lisää tavallisesti myös asunnon jälleenmyyntiarvoa. Kyseessä on sijoitus tulevaisuuteen. Siitä hyötyvät ympäristö ja lompakko.

Myytti 3: Joudun kipuamaan katolle

Moniin paneelipaketteihin kuuluvat suunnittelu, asennus, käyttöönotto ja huoltokin. Sinun ei siis tarvitse itse mittailla kattoa tai laskea auringonpaisteen kulmia.

Useisiin aurinkovoimaloihin on hankittavissa sovellus, jonka kautta voit seurata joko koko voimalan tai yksittäisen paneelin sähköntuotantoa. Optimoimalla sähkönkulutusta ja sähköntuotantoa voit napsauttaa vaikka pesukoneen päälle juuri silloin, kun aurinkopaneelit tuottaa parhaiten.

Myytti 4: Kilpailuttaminen on työlästä

Haluamme säästää arvokasta aikaasi. Virtane-palvelu tarjoaa tarpeisiisi sopivimman aurinkopaneeliratkaisun ja luotettavat palveluntarjoajat. Voit valita itsellesi sopivimman tarjouksen tai lähettää useammalle palveluntarjoajalle tarjouspyynnön. Tämä ei sido sinua mihinkään, mutta helpottaa paneelien hankintaa ja säästää arvokasta aikaasi.

Pienennä sähkölaskuasi aurinkoenergialla

Testaa kattosi soveltuvuus aurinkosähkön tuotantoon ja kilpailuta aurinkopaneelit kauttamme.