Sähköautoilu

Kolme syytä hankkia sähköauto vuonna 2021

Kolme syytä hankkia sähköauto vuonna 2021

Suomen tavoite hiilineutraaliudesta vuoteen 2035 mennessä tarkoittaa muun muassa sitä, että liikenteemme on sähköistyttävä. Vuosi 2021 on sähköauton hankinnalle otollinen ja tässä siihen kolme syytä.

1. Sähköautoja jokaiseen makuun

Jos mielit sähköautokaupoille, on myymälöissä rutkasti malleja, joista valita. Suurimmalla osalla autovalmistajista tarjoaa vähintään plug-in hybridiä, mutta isoimpien autotalojen valikoimista löytyy myös täyssähköautoja. Suomessa on alkanut yleistyö myös kiinalaisvalmistajien sähköautot, joissa moni arvostaa mallien kustannustehokkuutta.

2. Tukimekanismit ovat suotuisat

Vuoden 2021 marraskuun loppuun asti on mahdollista saada valtion tarjoamaa sähköauton hankintatukea. Tuen saa alle 50 000 euroa (sisältäen ALV:in ja autoveron) maksavaan täyssähköautoon saa hinnanalennuksen suoraan autokaupassa.

Sähköautoa hankkivan kannattaa myös tutustua valtion tarjoamaan vanhan auton romutuspalkkioon. Jos siis harkitset sähköauton ostoa ja tallistasi löytyy ensimmäisen kerran 31.12.2010 tai sitä aiemmin käyttöönotettu auto, voit hakea Liikenne- ja viestintävirasto Traficomista hankittavan auton käyttövoimasta riippuen 1 000–2 000 euron suuruisen romutuspalkkion.

Myös työsuhdeautoilijan kannattaa harkita sähköauton hankintaa. Vuosina 2021–2025 täyssähköisten työsuhdeautojen verotusarvoa alennetaan 170 eurolla kuukaudessa. Alennettu verotusarvo koskee sekä käyttöetua että vapaata autoetua.

3. Latauspaikkojen määrän kasvulle ei näy loppua

Suomessa on nyt reilu 50 000 sähköautoa ja määrän ennustetaan kasvavan vuonna 2021 aikana 85 000 autoon.

Sähköautojen yleistyessä myös Suomen latausinfrastruktuuri paranee. Jo viimeisen kahden vuoden aikana julkisten latauspaikkojen kasvu on ollut räjähdysmäistä. Tulevaisuudessa niin sanotut hyperlatauspaikat valtateiden varsilla yleistyvät, mikä nopeuttaa pitkien matkojen ajamista.

Vuonna 2020 otettiin käyttöön 300 uutta sähköautojen latauspaikkaa. Kehityksen uskotaan jatkuvan samanlaisena, ellei jopa vauhdikkaampana myös vuonna 2021.

Löydä itsellesi sopivin sähköauton latauslaite

Tutustu kattavaan valikoimaan ja kilpailuta kauttamme sähköauton latauslaite omakotitaloon tai kokonaisratkaisu taloyhtiöön.