Sähköautoilu

Lataa sähköautosi ja mielesi samassa paikassa

Lataa sähköautosi ja mielesi samassa paikassa

Kotimaan matkailu on kesän 2020 suuria ilmiöitä. Eikä pelkästään koronan vuoksi – kiinnostus lähimatkailua kohtaan on kasvanut jo useamman vuoden. Esimerkiksi television Madventures-kaksikko teki Suomeen keskittyvät jaksonsa hyvissä ajoin ennen pandemiaa.

Suomi-turistin ei tarvitse suhata polttomoottorin voimalla. Moottoritie on kuuma myös sähköautoille, sillä kotimaan latausverkosto on kasvanut hyvää vauhtia. Latauspisteitä on roppakaupalla myös kaupunkien ulkopuolella. Tavallisia tyypin kaksi latauspisteitä löytyy ympäri Suomea.

Ikiaikaisesta rantaeleganssista nauttiva voi pysäköidä vaikkapa Hangon Itäsatamaan ja imeä sisuksiinsa rauhoittavaa meri-ilmaa. Samalla voi tutustua menneen aristokratian ja huviloiden maailmaan. Hangossahan muuan C.G.E. Mannerheim piti 1920-luvulla Neljän tuulen tupa -nimistä kahvilaa, joka toimii edelleen.

Jos Hanko tuntuu helsinkiläisten maakrapujen humputtelulta, todellinen saariston lapsi ottaa suunnaksi lounaisimman Suomen. Nauvon sataman, Korppoon torin, Iniön ja Kustavin latauspisteet tarjoavat miellyttävän merellisiä ja verkkaan muuttuvia maisemia. Suomen tiettävästi läntisin latauspiste sijaitsee Ahvenanmaan Käringsundissa – vain reilun 40 kilometrin päässä Ruotsin rannikosta.

Sähköautolla Euroopan reunalle

Kareliaanisten kansallismaisemien ystävä kurvaa sähköautollaan Kolille. Latauspisteellä varustetun Sokos Hotel Kolin terassilta aukeavat näkymät, jotka inspiroivat Suomen taiteen kultakauden maalareita ja myös säveltäjä Jean Sibeliusta.

Vielä pohjoisempana Suomessa on viljalti paikkoja, joissa auton lataaminen jää maisemien varjoon. Esimerkiksi Kilpisjärven K-market Kilpishallin parkkipaikalta näkyy Saana, jonka jylhyyden ymmärtää vasta paikan päällä.

Jahka rajat aukeavat, Norjan Tromssasta ja Nordkappista löytyvät mahdollisesti maailman pohjoisimmat latauspisteet. Matka tunturien ja tundran maille on jo rehti retriitti, eikä turvavälin pitäminen tuota Napapiirin pohjoispuolella ongelmia. Poroja sopii toki varoa.

Erinomaisen latauspistekartan löydät osoitteesta latauskartta.fi. Jos taas haluat kilpailuttaa asennetut latauspisteet kotipihallesi, ota suunnaksi virtane.fi

Löydä itsellesi sopivin sähköauton latauslaite

Tutustu kattavaan valikoimaan ja kilpailuta kauttamme sähköauton latauslaite omakotitaloon tai kokonaisratkaisu taloyhtiöön.