Sähköautoilu

Näin käy sähköauton latauslaitteen hankinta ja ylläpito

Näin käy sähköauton latauslaitteen hankinta ja ylläpito

Sähköautojen yleistyminen näkyy sekä yleisen latauspisteverkon kasvuna että yksityisten latauslaitteiden myyntinä. Molemmat lisääntyvät tasaista tahtia.

Reiluun kymmenekseen uusista taloista asennetaan jo rakennusvaiheessa sähköauton latauslaite. Käytännössä kaikki uudiskohteet ovat kuitenkin kaapeloinnilla tai putkituksella valmiit latauslaitteen hankintaan.

Sähköautoilusta kiinnostuneen ei tarvitse lähteä yksin selvittämään sähköliittymänsä soveltuvuutta latauslaitteelle. Esimerkiksi Carunan kumppanit tarjoavat asiantuntemusta ja konkreettisia lataustolppia valmiiksi asennettuina.

Myös vanhoihin taloyhtiöihin voi hankkia latauslaitteen. Käytännössä lataustolpasta sovitaan yhtiökokouksessa, jos kyseessä on rivi- tai kerrostalo. Usein päädytään ratkaisuun, jossa yhtiön osakkaat maksavat yhteiset kulut, kuten kaapeloinnin ja pääkeskuksen muutostyöt. Tämän jälkeen ne osakkaat, jotka latauslaitteen haluavat, vastaavat itse sen hankinnasta.

Selkeä laskutus, pienet huoltokulut

Lataustolppa ei myöskään välttämättä sekoita taloyhtiön sähkölaskutusta. Kulutuksen seurantaan on kaksi suosittua tapaa. Ensimmäinen on niin sanottu vesimittarimalli, jossa maksetaan kiinteä kuukausimaksu ja kerran vuodessa tilanne tasataan reaalilukeman mukaan. Yleinen on myös laskutuspalvelu, joka hankkii tietonsa latauslaitevalmistajan taustajärjestelmästä. Näin lasku käytöstä voidaan osoittaa käyttäjille.

Nykyaikaiset latauslaitteet ovat myös verrattain huolettomia. Ne eivät kaipaa juurikaan huoltoa ja vioittuvat harvoin, joten niiden huolto- ja ylläpitokustannukset ovat matalat.

Lataustolpan hankinnan omalle pihalle voi kilpailuttaa vaivatta Virtane-palvelussa.

Löydä itsellesi sopivin sähköauton latauslaite

Tutustu kattavaan valikoimaan ja kilpailuta kauttamme sähköauton latauslaite omakotitaloon tai kokonaisratkaisu taloyhtiöön.