Sähköautoilu

Paljonko sähköautolla säästää?

Paljonko sähköautolla säästää?

Polttoaine maksaa tunnetusti aina liikaa. Bensiinin ja dieselin veroalea ei myöskään näy lähitulevaisuudessa – eikä välttämättä senkään jälkeen.

Tuhannet suomalaiset ovatkin vaihtaneet menopelinsä sähköautoihin. Suunta on nousussa, joskin sähköautojen täkäläiset rekisteröintimäärät ovat maltilliset muihin Pohjoismaihin verrattuna.

Paljonko sähköautolla sitten voi säästää? Mitä sähköauto kuluttaa satasella ja paljonko siitä saa pulittaa?

Keskiverto sähköauto kuluttaa noin 20 kilowattituntia sadalla kilometrillä. Jos oletetaan, että kuljettaja lataa autoaan kotona, jossa sähkö maksaa noin 15 senttiä kilowattitunnilta, sadan kilometrin sähköautoilu maksaa noin kolme euroa.

Piheimmät polttomoottoriautot kuluttavat kolmisen litraa dieseliä satasella. Jos onnistuu löytämään edullisinta, noin 1,32 euroa litralta maksavaa dieseliä, sadan kilometrin hinnaksi tulee noin neljä euroa. Dieselillä ajo on siis noin kolmanneksen kalliimpaa kuin sähköllä.

Pienemmät huoltokustannukset

Pumpun lisäksi sähköautoilija säästää myös pajalla. Sähköautossa on vähemmän liikkuvia ja kuluvia osia kuin polttomoottoriautossa. Sähköautoilija säästää myös siinä, ettei öljynvaihtoja tarvita. Huoltoväli on edullisempi.

On huomattava, että nykyhinnoilla akun vaihtaminen nostaa sähköauton elinkaarikustannukset polttomoottoriauton tasolle. Akkutekniikan kehittyminen kuitenkin oletettavasti laskee akkujen hintoja tulevaisuudessa.

Monelle taas euroja tärkeämpää on ilmakehän säästäminen – onhan sähköauto ajettaessa päästötön.

Sekä tekniikan että tarjonnan lisääntyessä sähköautot tulevat yhä useampien ulottuville. Lataustolpan hankinnan omalle pihalle voi kilpailuttaa helposti Virtane-palvelussa.

Löydä itsellesi sopivin sähköauton latauslaite

Tutustu kattavaan valikoimaan ja kilpailuta kauttamme sähköauton latauslaite omakotitaloon tai kokonaisratkaisu taloyhtiöön.