Sähköautoilu

Sähköauto latautuu helpoiten kotona

Sähköauto latautuu helpoiten kotona

Sähköautoa hankkiessa kannattaa kartoittaa missä autoa yleensä lataa. Lähtökohtaisesti 90 prosenttia latauksesta suoritetaan siellä, missä auto seisoo pysäköitynä pisimmän ajan. Useimmiten tämä paikka on koti.

Sähköauton lataukseen menevä aika riippuu latauspistokkeen tyypistä. Lähtökohtaisesti sähköauto kuluttaa noin 20 kWh sadalla kilometrillä. Jos haluaa ladata autoaan tavallisella Schuko-pistorasialla ja ajoa tulee noin 100 kilometriä päivässä, kestää täyteen lataaminen noin 10 tuntia. Monilla tämä onnistuu hyvin, jos auton laittaa kotona lataukseen iltayhdeksältä ja lähtee liikkeelle aamuseitsemältä.

Jos ajettavaa on vaikkapa 200 kilometriä päivässä, ei tavallinen pistorasia enää riitä, sillä auton pitäisi olla latauksessa 20 – melkein koko päivä. Tällöin kotiin on hommattava järeämpi latauspistoke.

Type 2 laturilla nopeampaa sähköauton latausta kotona

Jos ajoa kertyy päivisin paljon, täytyy latausta saada nopeutettua. Type 2 on yleisin sähköautoille standardisoitu lataustyyppi. Se löytyy useimmista sähköautoista ja mahdollistaa lataamisen 1- ja 3-vaiheisena.

Type 2:n lataustehot vaihtelevat sen mukaan mitä kohteesi sähköliittymä ja talon sisäinen verkko antavat myöten ja latauspäällä saa autoon kilometrejä noin 20-100 per tunti.

Sähköauton latauspisteitä on mahdollista hankkia niin omakotitaloihin kuin taloyhtiöihin. Tärkeää on varmistaa oman sähköliittymän käytössä oleva kapasiteetti sekä lataustarpeet. Usko pois, sähköautojen lataustolppien hankinta voi olla huomattavasti edullisempaa kuin olet ajatellut.

Lue lisää sähköautojen latausratkaisuista omakotitaloille ja taloyhtiöille.

Löydä itsellesi sopivin sähköauton latauslaite

Tutustu kattavaan valikoimaan ja kilpailuta kauttamme sähköauton latauslaite omakotitaloon tai kokonaisratkaisu taloyhtiöön.