Sähköpöhinää

Talonrakentaja, muista tilata liittymiskaapelin asennus

Talonrakentaja, muista tilata liittymiskaapelin asennus

Talonrakennusprojekteissa on monta asiaa, jotka on hyvä selvittää etukäteen. Yksi näistä on liittymiskaapelin asennus – työlle pitää nimittäin löytää tekijä.

Kaikki alkaa siitä, että tontille tilataan sähköliittymä. Tämän jälkeen sähkönjakeluyhtiö, kuten Caruna, toimittaa sähköt tontin rajalle, jossa jakeluverkon liittymispisteenä on joko jakokaappi tai yhdistelmäkaappi. Liittymispisteeseen myös päättyy jakeluyhtiön vastuu.

Uuteen rakennukseen tulee sähköpääkeskus, usein talopakettien mukana. Jotta rakennukseen saadaan sähköt päälle, tulee jakokaappi yhdistää sähköpääkeskukseen. Yhdistelmäkaappia ei tarvitse yhdistää sähköpääkeskukseen, sillä keskuksessa normaalisti löytyvät pääsulakkeet ja mittari ovat jo yhdistelmäkaapissa. Silti yhdistelmäkaappikin tulee liittää rakennukseen, jotta kiinteistöön saadaan sähköt.

Tämä onnistuu liittymiskaapelilla ja sen asennuksen tilaaminen on asiakkaan, eli sinun, vastuulla.

Liittymiskaapelin asennusurakoitsijan kilpailuttaminen on helppoa

Se, että liittymiskaapelin asennusurakoitsijan joutuu hoitamaan itse, tulee monesti yllätyksenä. Jotta homma sujuisi mahdollisimman vaivattomasti, olemme listanneet asennustyön tekijöitä. Kilpailutuksen jälkeen ja tarjouspyynnön hyväksyttyäsi valitsemasi sähköurakoitsija huolehtii liittymiskaapelin asennuksen lisäksi sille tarvittavan kaapeliojan kaivamisesta sekä kaapeliojan peittämisestä tarvittaessa.

Jos sinulla ei ole valmiina sähköpääkeskusta, voit pyytää siitä tarjouksen samassa palvelussa.

Kilpailutus on helppoa: syötä Carunan verkkoalueella olevan kohteesi osoite, täytä lisätiedot ja lähetä tarjouspyyntö. Lomakkeen täyttämistä varten sinun tulee arvioida etäisyys liittymispisteen ja sähköpääkeskuksen välillä. Etäisyys vaikuttaa urakan hintaan.

Kun olet lähettänyt tarjouspyynnön, on sähköurakoitsija sinuun yhteydessä kolmen arkipäivän sisällä. Kaikki palvelustamme löytyvät sähköurakoitsijat ovat sertifioituja ja täyttävät kaikki lakisääteiset pätevyysvaatimukset.