Ensin aurinkopaneelit, sitten aurinkoyhteisö

Taloyhtiö voi perustaa aurinkoyhteisön heti kun aurinkopaneelit ovat toiminnassa. Alustava päätös yhteisöstä kannattaa tehdä jo suunnitteluvaiheessa, sillä näin aurinkosähköllä päästään kattamaan suurempi osuus taloyhtiön sähköntarpeesta.

Näin hankitte taloyhtiöllenne aurinkopaneelit ja perustatte aurinkoyhteisön

1. Tutustu aurinkoyhteisöön ja hyvityslaskentaan

Miten aurinkopaneelien tuotanto taloyhtiössä jaetaan? Mitä tarkoittaa hyvityslaskenta ja miksi kannattaa perustaa aurinkoyhteisö? Katso, mitä aurinkoyhteisöä perustettaessa kannattaa ottaa huomioon ja miten taloyhtiö ja asukkaat siitä hyötyvät. Aurinkoyhteisön voi perustaa Carunan verkkoalueella ja se on taloyhtiölle ja sen asukkaille maksuton.

2. Hallitus teettää kartoituksen ja kilpailuttaa aurinkopaneelit

Esitä aurinkopaneeliehdotuksesi taloyhtiön hallitukselle, joka tekee päätöksen kartoituksen tekemisestä ja urakkatarjousten pyytämisestä. Kartoituksessa selvitetään kiinteistön ja sen huoneistojen sähkönkäyttö, joiden perusteella määritetään hankittavan paneelijärjestelmän optimikoko. Kun taloyhtiö perustaa aurinkoyhteisön, optimikoko kasvaa ja hyöty lisääntyy.

3. Yhtiökokous tekee päätökset aurinkopaneelien hankinnasta ja aurinkoyhteisön perustamisesta

Järjestelmän hankintapäätöksen lisäksi yhtiökokouksessa päätetään aurinkoyhteisön perustamisesta ja tuotetun aurinkoenergian jakoperusteista huoneistojen kesken.

4. Tee sähköyhtiön kanssa sopimus sähkön myymisestä

Kun virtaa tuotetaan yli oman tarpeen, se myydään verkkoon. Siksi taloyhtiön on tehtävä sopimus valitsemansa sähköyhtiön kanssa.

5. Perusta aurinkoyhteisö palvelussamme

Perustajaksi kannattaa valita henkilö, joka tulee jatkossa seuraamaan aurinkopaneelien tuottaman sähkön jakautumista. Tähän hän tarvitsee Carunan taloyhtiö-asiakasnumeron sekä taloyhtiön sähkön käyttöpaikan numeron. Tiedot löytyvät helpoiten sopimuksesta tai asunto-osakeyhtiölle lähetetystä Carunan laskusta, joka yleensä saapuu isännöitsijälle.